Formuepleje får din økonomi til at vokse

Formuepleje kan siges at være en disciplin udi investeringsrådgivning. Man kan ansætte folk med speciale indenfor dette område. De kan så investere dine penge på fornuftig vis, således at din formue vokser. Det er relevant at finde et investeringsfirma, der arbejder uafhængigt af banker og foreninger. På den måde er der ingen agendaer, bag den måde din formue forvaltes på. Ligeledes er det væsentligt, at det pågældende firma ikke tjener penge på kurtage, indirekte omkostninger eller provisioner. På den måde er man sikret, at det respektive investeringsfirma er transparente og helt og aldeles uvildige.

Når man skal have den mest optimale formuepleje, er det altså vigtigt, at firmaet man samarbejder med, udelukkende har det formål at forøge din formue. Dette sikres blandt andet ved, at der er gennemsigtighed i forhold til, hvor og hvordan dine penge investeres. Det skal altså helst være en løsning, der vægter dine ønsker og behov, der er afgørende når du vælger investeringsrådgivning.

Et eksempel på en formuepleje

Modsat mange banker, placerer uvildige investeringsfirmaer ofte deres kunders opsparinger i fonde kaldet ETF’er (exchange traded fund). Disse er ekstremt billige og konkurrencedygtige, da omkostningerne er lave og er effektive i forhold til skat. Samtidig er det en billig og sikker måde at lave formuepleje på. Den enkelte investor bliver nemlig en del af en stor pulje af investorer, som investerer i diverse aktier og obligationer. Via det store antal investorer får man adgang til massevis af andre værdipapirer. Derfor er der også en meget lavere risiko forbundet med det, end hvis man som enkeltperson investerer i enkelte aktier eller obligationer. Endvidere følger fonden et indeks, hvilket sikrer, at omkostningerne bringes ned til et minimum.

På sin vis kan man illustrere en sådan fond ved en paraply-metafor. Dine penge investeres i cirka 10 ETF’er, der så indeholder flere tusind aktier og obligationer.